Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 iunie 2018

MISTERELE PARISULUI (6) - BOUILLON CHARTIER UN LOC MITIC UNDE TREBUIE SA MANCATI!

STIATI CA LA PARIS EXISTA UN RESTAURANT UNDE, CA SA POTI MANCA IN FUGA...  TREBUIE SA... STAI LA O COADA... RESPECTABILA?


PRIVITI!



<a href="https://www.tripadvisor.fr/LocationPhotoDirectLink-g187147-d714938-i142290945-Le_Bouillon_Chartier-Paris_Ile_de_France.html#142290945"><img alt="" src="https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/08/7b/30/01/la-queue.jpg"/></a><br/>
Cette photo de Le Bouillon Chartier est fournie gracieusement par TripAdvisor



Restaurantul este celebru prin aceea ca este singurul care functioneaza din... 1896, fara intrerupere!
Si asta cu doar patru proprietari!

El reprezinta un tipic frantuzesc, fiind expresia unei epoci apuse,  cand clientela era una fidela si consegventa, un tipic care, in mod paradoxal, nu s-a pierdut de-a lungul timpurilor!

Locul este istoric si 
nimic nu devine un mit din întâmplare , caci aici totul se bazeaza pe reputatie!

Chartier are peste 100 de ani și se descurcă bine. 

În inima parizienilor sadea, ca si în amintirile turiștilor din întreaga lume, longevitatea asta are o explicatie!

Bouillon Chartier s-a născut in 1896, dintr-o idee simplă: aceea de a oferi o masă decenta la un preț modest, respectand clienții astfel incat sa le fie câștigata fidelitatea.

Aici s-au servit de-a lungul timpului peste cincizeci de milioane de mese!  Si rețeta adoptata la inceputuri functioneaza si azi!

Locul, de-a lungul anilor, si-a creeat un renume, a vibrat in ritmul vremilor, debordand de clienti,  ilustri sau anonimi, si ramanand mereu acelas. 

A fost si este indragit, prin nota familiala si nepretentioasa, foarte apreciata de francezi, dobândindu-si mai mult decât unicitatea, fiind chiar un loc insufletit care isi poarta cu gratie propria poveste de succes!

Nu va demobilizati vazand coada de la intrare! Nu va pierdeti rabdarea caci... nu veti astepta prea mult. In acest restaurant vii sa mananci si nu sa tragi de timp! Asa ca... un chelner nu va intarzia sa va preia si sa va conduca la masa.

Odata intrati  veti putea admira salonul imens și legendar cu mobilierul sau renumit, cu sertare în care clientii cotidieni de la inceputuri isi puteau regasi servetelele proprii pe care le utilizau cateva zile! 
Interiorul a fost pictat de pictorul Germonton, care a facut această lucrare în 1929 pentru a-și putea plati ... datoriile fata de patron!

Baletul neîntrerupt al chelnerilor de la Chartier - purtand veste negre și șorțuri albe - cu o eficiența fără egal, este ceva unic!

Și fiti ingaduitori cu meniul servit caci aici mancati ieftin!
Si... rapid!  
Nota o veti primi de indata ce ati terminat de mancat! 
Nu uitati ca afara, in strada, este inca... coada!!

Tradiția și diversitatea sunt disponibile aici la prețuri imbatabile.
La pranz poti servi : ou cu maioneză , o supă de legume sau melci, ca aperitiv; apoi o bucata de carne sau pește ori un fel de mâncare cu sos, feluri bine asezonate, autentice și care costa in jur de 10 €!
Aveti încredere, furnizorii sunt siguri și consecvenți. Răsfățați-vă cu faimoasul desert al casei - paharul cu frisca, o frisca pe care nu o veți găsi nicaieri în altă parte!

De fapt, oricat ai cauta un alt Chartier nu-l vei gasi nicaieri în altă parte ...

Pentru că există doar un Chartier, doar unul, si acela se afla la Paris, in arondismentul al 9-lea.

7 rue du Faubourg Montmartre | 75009 Paris
Deschis 7/7 j | 11:30 până la miezul nopții
Serviciu continuu fără rezervare

01 47 70 86 29

restaurant@bouillon-chartier.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu