Faceți căutări pe acest blog

luni, 16 noiembrie 2015

FARA COMENTARII - PARIS 13 NOIEMBRIE

Daca popositi aici pentru a citi comentarii legate de atentatul de la Paris din 13 noiembrie 2015 o sa fiti poate deceptionati.
Nu. Nu am scris nici despre nenorocirea din Bucuresti si nici despre cea din Paris nu voi scrie.
M-am rugat si ma rog, aprind lumanari si, incremenita, tac.

Mi se pare dealtfel ca vorbim prea mult si  reflectam prea putin  la bine si la rau, la dragoste si la ura, la cat de mica este linia care le desparte!
Suntem avizi sa stim ce se intampla, dar goana asta dupa stiri si evenimente... nu ne face deloc bine!
Si nu pentru ca ne tulburam, afland despre nenorociri, ci pentru ca ele, nenorocirile, au ajuns un  fapt divers! Si asta ma revolta!

Mi se pare ca Media transforma totul in informatie rece, cu acente agresive, mai dramatice si panicarde in Romania: atatia morti, atatia raniti...
"Ieri aveam o fată arhitect, azi am o foaie cu un număr", spunea, devastat de durere, tatăl unei tinere care şi-a găsit sfârşitul în haosul creat după izbucnirea incendiului din Clubul Colectiv.
Oamenii morti in dezastrele din lumea de azi nu sunt doar numere! Ei au nume, familii care sufera, dureri lasate in urma, lacrimi...
Cata vreme  ne vor fi prezentate victimele ororilor asa, ca procente si cifre, stirile nu vor face altceva decat sa ne imunizeze la suferintele aproapelui!


Frica? De ce sa ne fie frica? Doar cei ce-L ignora pe Dumnezeu se tem! Nu e cazul sa ne facem griji caci Domnul are grija de toate si nimic din ce trebuie sa se intample... nu poate fi evitat, decat prin dragoste, credinta si rugaciune!
Orice s-ar intampla, cel mai important este sa ne pastram credinta! Ea ne da si curaj si putere sa mergem mai departe si sa ne ducem viata fara frici ori frustrari!
Si se pare ca ea, credinta noastra, trebuie sa ne fie incercata! Caci zdruncinandu-ni-se credinta, ce ne ramane? Doar ura!?

Suntem fragili, instabili! Convingerile noastre ne sunt clatinate de vorbe negandite sau gandite dusmanos! Chiar daca ne-am crezut atei sau liber cugetatori... in fata mortii ne dorim o slujba de rugaciune! Nenorocirile ne imping sa ne ridicam ochii spre cer!
Inutil sa cautam vinovati! Vina este comuna! Asa ca... iarta-ne, Doamne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu